Mattopilates

Moderni pilates ottaa huomioon nykytutkimuksen hermoston, kehon ja fascian toiminnasta. Tavoitteena on kehittää kehon optimaalista toiminnallista ryhtiä.  Harjoittelun avulla opit hermottamaan kaikkia kehon lihaskerroksia ja -ketjuja syvistä pinnallisiin.  Tuloksena on vahva ja tuettu keskivartalo, optimaalinen nivelten liikkuvuus, pitkälinjainen lihaksisto, hyvä kehonhallinta ja koordinaatiokyky, voimaa ja kestävyyttä sekä terve selkä.

Tutkimusten mukaan selän neutraaliasennon hallintaan tähtäävä pilatestyyppinen lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa selän liikehallintaan ja vähentää selkäkipuja. Ja muistutukseksi, että vain toteutunut harjoittelu voi olla vaikuttavaa. Lähde UKK instituutti.

Pilatesharjoittelusta hyötyvät niin miehet kuin naiset ja Studion asiakkaiden ikähaitari on lapsista 80+ senioreihin. Tarjolla on eri tasoisia mattopilatestunteja, joiden ohjauksessa voidaan käyttää pilates pienvälineistöä. Välineistön tarkoitus on avustaa pilatesliikkeiden opettelussa ja tuoda vaihtelua tuntiohjelmiin. Asiakas tunnistaa liikkeen ja lihasketjun helpommin tai pystyy tekemään haastavamman liikkeen avustettuna. Studiolta löytyy erikokoisia palloja, käsipainoja, pienet ja isot pilatesrenkaat, nilkkapainot, pilatesrullat, erilaisia vastuskuminauhoja, spine correctorin kevyemmät versiot pilates arcit, boxit.

Jokaiseen mattotuntiin on sisällytetty Yamuna Body Rolling kehon avausharjoituksia ohjelman teeman mukaan, jonka tavoitteena on asiakkaan kehon valmistaminen ja tukilihasten virittäminen pilatesharjoitukseen.

 

Senioripilates 

Liikunnan aloittamisella ja lisäämisellä iäkkäänä on samankaltaisia myönteisiä vaikutuksia kuin keski-iässäkin.

Lihasvoiman säilyminen helpottaa päivittäisiä toimintoja. Yhdessä riittävän kestävyyden kanssa se mahdollistaa muun muassa liikkumisen, tasapainon ylläpitämisen, kaatumisen estämisen ja pukeutumisen. Lähde UKK instituutti.

Senioripilates harjoittelu parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä kohentaa toimintakykyä. Yhdessä Yamuna Body Rolling harjoittelun kanssa ne ylläpitävät luiden lujuutta ja nivelten liikkuvuutta.  

Osa 70+ asiakkaista on normaaleilla pilates päivätunneilla ja tuntivalinnassa lähdetäänkin aina asiakkaalle parhaiten sopivasta vaihtoehdosta.

  

Saatavilla myös henkilökohtainen ohjausta

Oletko aloittamassa liikuntaharrastusta, pömpöttääkö vatsa, kipuileeko selkä, tarvitsetko kuntoutusta tai urheilijan yksilöllistä kehon huoltoa ja vahvistusta.

Autan mielelläni

Ota yhteyttä