Pilates

Moderni pilates ottaa huomioon nykytutkimuksen hermoston, kehon ja fascian toiminnasta. Tavoitteena on kehittää kehon optimaalista toiminnallista ryhtiä. Harjoittelun avulla opit hermottamaan kaikkia kehon lihaskerroksia ja -ketjuja syvistä pinnallisiin. Tuloksena on vahva ja tuettu keskivartalo, optimaalinen nivelten liikkuvuus, pitkälinjainen lihaksisto, hyvä kehonhallinta ja koordinaatiokyky, voimaa ja kestävyyttä sekä terve selkä.

Tutkimusten mukaan selän neutraaliasennon hallintaan tähtäävä pilatestyyppinen lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa selän liikehallintaan ja vähentää selkäkipuja. Ja muistutukseksi, että vain toteutunut harjoittelu voi olla vaikuttavaa. Lähde UKK instituutti.

Tarjolla on mattopilatestunteja, joiden ohjauksessa käytetään pilates pienvälineistöä kuten erikokoisia palloja, käsipainoja, pilatesrengasta, nilkkapainoja, pilatesrullaa, erilaisia kuminauhoja, pilatesarcia, barrea eli tankoa.

Animoitu video Pilateksen historiasta http://youtu.be/Ioa7z__49kk

 

Yamuna®Pilates

Yamuna Body Rolling harjoitteiden avulla avataan ja valmistellaan kehoa pilatesliikkeisiin. 

 

Pilatesta synnyttäneille

Pilates harjoittelu auttaa kehoa palautumaan raskaudesta, parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä lisää liikkuvuutta. Ohjauksessa opit käyttämään vatsalihasten syvimpiä kerroksia hallitusti ja oikea-aikaisesti ja tavoitteena on palauttaa lantionpohjan toiminta ennalleen. Ohjauksen ohessa saat tietoa vatsalihasten erkaantumisesta ja tunneilla oikeanlaiset harjoitukset vatsaseinämän toimintakyvyn palauttamiseen. 

 

Laitepilates

Nosta pilates harjoittelu uudelle tasolle laitetunneilla, jossa tehdään harjoitteita Joseph Pilateksen kehittämillä pilates laitteilla. Laitteiden jousivastus ohjaa sinua tuntemaan kehon linjauksia ja suuntia tarkemmin sekä eri lihasryhmien ja -ketjujen aktivaatiota. Laitepilates pienryhmätunnit toteutetaan circuit training periaatteella. Eri kuntoiset tai kehotyypiltään erilaiset asiakkaat hyötyvät laitteiden kiertoharjoittelussa eri alkuasennoista, laajasta ja sovellettavasta liikerepertuaarista sekä vaihtuvista vastuksista. Circuit laitepilates takaa stimuloivan ja tehokkaan koko kehon harjoittelun.

Laitepilates sopii erityisen hyvin kuntoukseen ennen/jälkeen leikkauksen, vammautumisen jälkeen, liikerajoitteiselle, seniorille ja myös urheilijoille.

Hyvin varustellussa laitesalissa on käytössä seuraavat pilates laitteet

- 1 x Cadillac

- 3 x Reformer tornilla

- 3 x Combo Chair

- 1 x Wunda Chair

- 1 x Ladder Barrel

- 1 x Springboard

- 1 x Ped-A-Pull

- 1 x Counter Step Barrel

- 12 x Pilates Arc

- Foot Corrector, Joe’s Toe Gizmo, Functional Footprints

Pilates harjoittelun voit aloittaa käymällä pilates peruskurssin tai yksityistunnit. Laitepilates harjoitteluun voi tutustua workshopissa. Ennen laiteworkshoppia olisi hyvä olla kymmenen tunnin kokemus mattopilateksesta.

RESET BODY

Toimivat lihasketjut syvistä pinnallisiin.

TRX

Jos pitäisi valita yksi treeniväline, niin monipuolisuutensa vuoksi  se voisi olla TRX nauhat. TRX liikkeissä vastusta voi säätää lyhentämällä tai pidentämällä nauhoja tai muuttamalla kehon kallistuskulmaa. Oman kehon painolla tehtävät liikkeet ovat pilatesliikkeiden kaltaisia, joten tämä sopii hyvin lisänä laitepilatestuntien ohjelmiin. TRX lisää voimaa, joustavuutta, tasapainoa, proprioseptisiä haasteita ja auttaa keskikehon tukilihasten ja kehon hallinnan kehittämisessä.